open-navfaktor-logo
search
Regionalni projekat
U toku reorganizacija: UNA TV otpustila devet uposlenika u Sarajevu
Una televizija najavljena je kao veliki regionalni projekat, ali ipak njen razvoj ne ide prema planu.
17.07.2022. u 15:17
get url
text

To potvrđuje i činjenica da je devet uposlenika u Sarajevu nedavno dobilo otkaz. Neki od njih tvrde da su otkaze dobili samo Bošnjaci.

- Iz nama nepoznatih razloga, na čekanju kod pojedinih operatera, planirani studio još nije dobila podružnica UNA TV u Sarajevu i u toku je i postupak reorganizacije operativnih aktivnosti. Nažalost, devet naših kolega iz sektora tehnike nisu više dio tima Una TV u BiH. Imajući u vidu da se radi o cijenjenom i stručnom kadru kojem smo neizmjerno zahvalni na dosadašnjem doprinosu i entuzijazmu, ukoliko dođe do pozitivnog odgovora kablovskih operatera, naša kuća će sigurno prvo njima dati ponudu o poslovnom angažmanu. Navedeni razlozi su, naglašavamo, jedini princip kojim smo se vodili. Svako drugo tumačenje bilo bi potpuno netačno, u suprotnosti sa našom poslovnom filozofijom, a vjerovatno i zlonamjerno – kaže Slađana Paunović, regionalni PR menadžer Una televizije.

VEZANI TEKST - "Dodikova televizija" počinje emitiranje 21. decembra

Kako dalje govori, osnovni koncept i ideja formiranja Una televizije jeste izgradnja moderne medijske platforme u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji koja će za višemilionsko gledalište kreirati najkvalitetniji program.

- Kroz medijsko povezivanje regiona, cilj nam je da promovišemo i ističemo najljepše vrijednosti ovog područja kroz raznovrstan sadržaj i produkciju svjetskog standarda. U našem timu našli su se vrhunski profesionalci, najpoznatija novinarska imena kojima smo osigurali najbolje uvjete rada u čitavom regionu. Kreirali smo multietničku profesionalnu i prijateljsku porodicu. Naše zaposlene birali smo po kredibilitetu, profesionalnosti i uvjerenju koje se uklapa u viziju i misiju naše kuće - da spajamo ljude kroz kvalitetne sadržaje. I pored svega toga, naišli smo na glavnu prepreku, da budemo dostupni svima. Zato je Una trenutno u procesu reorganizacije svog poslovanja. Razlozi su više puta predočeni i detaljno objašnjeni putem zvaničnog saopćenja naše kuće kako bismo preduprijedili bilo kakve šspekulacije. Podsjećamo da u BiH imamo ugovore sa M:telom, Eronetom i nekolicinom manjih operatera, ali je činjenica da najveći dio tržišta drži BH Telecom, a tu je i Telemach. Još prošle godine, i jednima i drugima smo poslali zahtjeve, ali nismo dobili odgovor. Kao komercijalni emiter koji se finansira isključivo od oglašivača, važno je da naša slika dospije do kompletne publike u zemlji kako bismo održali rentabilno poslovanje - zaključuje Paunović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.