open-navfaktor-logo
search
Objavljeni podaci
U Vladi KS zaposleni deseci državnih službenika, najviše u kantonalnom MUP-u
Najveći broj državnih službenika zaposlen je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Admira Katice koji se nalazi pod lupom javnosti nakon značajno narušenog sigurnosnog ambijenta u KS
Autor: A.G.-Z.
20.03.2024. u 20:55
get url
text
Prošle godine, tačnije od 1. januara do 21. novembra 2023. godine u ministarstvima Vlade Kantona Sarajevo radni odnos zasnovale su deseci državnih službenika.
Prema podacima koje je od Vlade KS zatražio skupštinski zastupnik Faruk Selmanović, u Ministarstvu privrede na čijem je čelu Zlatko Mijatović zaposleno je sedam državnih službenika.
U Ministarstvu saobraćaja Adnana Štete uposleno je pet državnih službenika, od kojih su dva zaposlena u Direkciji za puteve (upravna organizacija u sastavu Ministarstva.)
U Ministarstvu za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS koje vodi Adna Mesihović u radni odnos primljen je jedan državni službenik.
Najveći broj državnih službenika zaposlen je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Admira Katice koji se nalazi pod lupom javnosti nakon značajno narušenog sigurnosnog ambijenta u KS.
MUP je zaposlio tri državna službenika, dok je u Upravi policije MUP-a, u navedenom periodu, radni odnos zasnovalo 19 državnih službenika.
Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Bojana Bošnjaka zaposlilo je četiri državna službenika.
Tri državna službenika zaposlena su putem Agencije za državnu službu FBiH, dok je jedan državni službenik preuzet sporazumom.
U Ministarstvu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Ende Pavić Pečenković, zaposleno je sedam državnih službenika, a u Ministarstvu za odgoj i obrazovanje Naide Hota-Muminović KS tri državna službenika.
U Ministarstvo kulture i sporta na čijem je čelu Kenan Magoda uposlena su dva državna službenika i to stručni savjetnik za kulturu i stručni saradnik za sport.
Niti jedan državni službenik nije, u ovom periodu, zasnovao radni odnos u četiri kantonalna ministarstva. To su Ministarstvo za boračka pitanja, Ministarstvo finansija, Ministarstvo pravde i uprave te Ministarstvo zdravstva KS.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.