open-navfaktor-logo
search
Projekti
Udruženje Istanbul EKC: Uz pomoć IHH-a podjela kurbana u BiH
Udruženje Istanbul edukaciono-kulturni centar realizuje projekat "Kurban 2020.", koji podrazumijeva kupovinu, u ovom konkretnom slučaju šest krava, uglavnom od povratnika ili od domaćih uzgajivača stoke, te nakon toga podjele mesa za socijalno ugrožene kategorije.
27.07.2020. u 17:41
get url
text

Udruženje Istanbul EKC zahvaljujući sponzoru organizaciji IHH (Insani Yardim Vakfi) iz Istanbula realizuje projekat "Kurban 2020.“, kada će podijeliti meso od šest krava/junica, gdje će svaki korisnik dobiti po pet kilograma mesa. 

Kurbani će se dijeliti u Sarajevu 31. jula, a u Zenici i Srebrenici 1. augusta. U Sarajevu će biti podijeljeno meso od dvije krave, i to 38 korisnika Udruženja Istanbul EKC (korisnici su djeca bez jednog ili oba roditelja-jetimi, šehidske porodice, osobe bez posla, borci i ratni vojni invalidi, socijalne kategorije...) i 38 kurbana će biti podijeljeno šehidskim porodicama Udruženja porodica šehida i poginulih boraca KS. U Zenici, također meso od dvije krave će biti podijeljeno za korisnike Kantonalnog udruženja roditelja osoba oboljelih od cerebralne paralize, mikrocefalije i hidrocefalusa DLAN Zenica, ukupno 76 porodica. U Srebrenici, meso od dvije krave biće podijeljeno za šehidske porodice, korisnike Udruženja pokret majke enklave Srebrenica i Žepa, za ukupno 76 porodica.

Organizacija IHH u saradnji sa Udruženjem Istanbul EKC i Međunarodnim forumom solidarnosti Emmaus, ove godine realizuje podjelu kurbanskog mesa za područje cijele Bosne i Hercegovine od ukupno 35 krava, i to za područja: Sarajevo, Zenica, Srebrenica i Žepa, Zvornik, Tuzla, Živinice, Doboj Istok, Maglaj, Žepče.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.