open-navfaktor-logo
search
U 48. godini
Umro Samir Kamenjaković, gradonačelnik Živinica
Samir Kamenjaković, gradonačelnik Žinica, nakon teške bolesti preminuo je večeras u 48. godini u 19.15 sati u Univerziteksom kliničkom centru Tuzla.
11.03.2023. u 20:05
get url
text

Rođen je 10. maja 1975. godine u Tuzli, a u posljednjem mandatu na funkciji gradonačelnika Živinica je bio član SDA nakon što je 2020. godine prešao iz SDP-a.

Srednju Medicinsku školu završio u Tuzli. Studij Medicinske radilogije završio na Univerzitetu u Sarajevu, gdje je i magistrirao, a zatim i doktorirao.

Dodatno obrazovanje u oblasti zdravstvenog menadžmenta završio na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Radio je na klinici za Radiologiju kliničkog centra u Tuzli, a bio je i docent na odsjeku za radiološke tehnike na Medicinskom fakultetu u Tuzli. Bio je zamjenik predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona iz reda bošnjačkog naroda. Objavio je više od 20 stručnih i naučnih radova iz oblasti medicine.

Bio je pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine tokom agresije na našu zemlju. Iza Kamenjakovića ostali su supruga i troje djece.

Povodom smrti gradonačelnika Kamenjakovića, oglasio se i Grad Živinice. 

- Hvala Vam za sve što ste uradili za naše Živinice, srest ćemo se nekad na nekom ljepšem mjestu, a mi Vam obećavamo da vašoj porodici nikad i ništa faliti neće. Odmori se dobri čovječe - piše na Facebook stranici Grada Živinice.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.