open-navfaktor-logo
search
Vidljiv napredak
Ured za hadž i umru Rijaseta IZ: Zadovoljni tretmanom bosanskih i drugih hadžija
Zamjenik reisul-uleme i reisul-hudžadž dr. Enes-ef. Ljevaković i šef Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Dževad-ef. Hadžić posjetili su Odjel za brigu o hadžijama iz Turske i Evrope Ministarstva hadža i umre Kraljevine Saudijske Arabije (KSA) (MOESSESA).
03.07.2022. u 10:20
get url
text

Tokom sastanka sa direktorom tog odjela Zuhejr Muhamed Šakirom oni su razgovarali o organiziranju hadža, s posebnim akcentom na rješavanju, za Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini važnog pitanja, a to je odlazak na hadž muslimana Sandžaka, saopćeno je iz MINA-e.

Direktor Odjela za brigu o hadžijama iz Turske i Europe Ministarstva hadža i umre KSA je bh. delegaciji dao upute o aktivnostima koje trebaju biti poduzete kako bi se ovo pitanje bilo riješeno.

Zamjenik reisul-uleme i šef Ureda za hadž i umru Rijaseta IZ u BiH su iskazali zadovoljstvo tretmanom bosanskih i drugih hadžija od saudijskih vlasti i ažurnom rješavanju administrativnih pitanja.

Predstavnici bh. delegacije su, također, zahvalili saudijskim vlastima na poboljšanju usluga koje pružaju hadžijama i pohvalila veliki i vidljiv napredak u organiziranju hadža.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.