open-navfaktor-logo
search
Novo Sarajevo
Uskoro u naselju Pofalići počinje rekonstrukcija vodovodne mreže
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, ministrica komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Nihada Glamoč i direktor firme Mimas-ing Sarajevo Mirsad Dučić, danas su potpisali Ugovor o izgradnji vodovodne mreže u dijelu ulica Ruđera Boškovića-Humska.
09.09.2020. u 14:30
get url
text

Radi se o izgradnji vodovodne mreže na trasi čiji je nosilac izrade KJKP Vodovod i Kanalizacija. Zbog neadekvatnog profila i materijala postojećih cijevi, planirana je ugradnja novih cijevi (DN 300 i DN 200) u ukupnoj dužini od oko 300 metara.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo istakao je kako će se riješiti dugogodišnji problem vodosnabdijevanja u centralnom dijelu naselja Pofalići, čime će biti omogućeno kvalitetnije snabdijevanje svakog potrošača na teritoriji ove prostorne cjeline.

- Ovim radovima postojeći distribucioni cjevovodi s kojim se snabdijeva veći dio naselja Pofalići, bit će upotpunjeni novim vodovima, koji će između ostalog, imati ulogu transporta vode za predmetno šire područje ovog naselja i to u dužini od 184 metra u ulici Humska, te u ulici Ruđera Boškovića u dužini od 108 metara - istakao je načelnik Koldžo, te dodao da je Općina nešto ranije potpisala Ugovor i sa KJKP Vodovod i Kanalizacija kojim su obuhvaćeni montažni radovi i izrada 32 kućna priključka.

Ministrica komunalne privrede i infrastrukture Nihada Glamoč istakla je kako će ovim ugovorom početi realizacija i drugog kapitalnog projekta Općine Novo Sarajevo na izgradnji vodovodne mreže, čija se realizacija sufinansira iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu od namjenskih sredstava - vodne naknade na području Općine Novo Sarajevo.

Radovi na terenu će početi čim se pribave sve potrebne saglasnosti o izmjeni režima saobraćaja u pomenutim ulicama, kazao je direktor Mimas-ing, Mirsad Dučić, naglasivši da je rok za završetak radova 45 dana, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

Vrijednost projekta je 200.000 KM, a izvođenje radova sufinansira Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i Općina Novo Sarajevo. Nakon završetka radova, Općina Novo Sarajevo finansirat će i asfaltiranje pomenute trase u vrijednosti od oko 500.000 maraka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.