open-navfaktor-logo
search
Gradsko vijeće
Usvojena incijativa da park u Tuzli bude nazvan po ubijenoj Amri Kahrimanović
Gradsko vijeće Tuzle jučer je načelno podržalo incijativu da se park u Turalibegovoj ulici nazove po Amri Kahrimanović, što je prijedlog koji je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, iznio sin ubijene Damir Hodžić.
29.02.2024. u 16:56
get url
text

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Tuzle, tokom pauze, održana je vanredna sjednica Kolegija, na kojoj je inicijativa načelno podržana. Konkretna realizacija i način provedbe razmatrat će se za vrijeme redovne sjednice Kolegija Gradskog vijeća Tuzle, sredinom marta ove godine.

Podsjećamo, Amru Kahrimanović hicima iz službenog pištolja, 7. februara u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli, usmrtio je policijski inspektor Elvis Ćustendil, koji je nakon toga uhapšen.

- Ona je odrasla u kući preko puta tog parka i kao dijete se igrala u tom parku, zajedno sa svojim bratom i svojim drugaricama. Još jedan od razloga je što je moja majka jako puno voljela cvijeće, prirodu i što je uvijek imala najljepšu ljetnu baštu i cvijeće pored njenog kafića - rekao je Damir Hodžić.

Amra Kahrimanović bila je suvlasnica kafića "Sydney" u Tržnom centru Brčanska Malta, a svi koji su je poznavali za nju imaju samo riječi hvale.

Gradsko vijeće Tuzle jučer je osudilo monstruozno ubistvo Amre Kahrimanović uz preporuku Vladi i Skupštini Tuzlanskog kantona za sankcioniranje odgovornih i poduzimanje preventivnih mjera za kadrovsko i tehničko jačanje MUP-a TK s ciljem zaštite građana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.