open-navfaktor-logo
search
Besplatno
Uveden noćni prevoz u Kantonu Sarajevo, GRAS i Centrotrans objavili redove vožnji
Operateri javnog gradskog saobraćaja u Kantonu Sarajevo, GRAS i Centrotrans, objavili su redove vožnji, nakon što je Vlada Kantona Sarajevo usvojila odluku o uspostavljanju javnog prevoza u noćnim satima, saopćeno je danas iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.
03.01.2024. u 18:49
get url
text

VEZANI TEKST - Od 1. januara uspostavlja se noćni prijevoz u Sarajevu, Šteta pojasnio kako će funkcionirati

- Noćni prevoz će se obavljati od ponoći (00.00) do pet sati ujutro, a u tom periodu saobraćat će tramvaj na relaciji od Ilidže do Baščaršije, trolejbus od Dobrinje do Jezera i autobus iz centra do Vogošće.

KJKP GRAS obavijestio je korisnike da će tramvajski saobraćaj biti realizovan na svakih pola sata, a trolejbuski na svakih 45 minuta.

Noćni prevoz u tramvajskom saobraćaju svakodnevno će se obavljati sa tri vozila u saobraćaju na liniji broj tri Baščaršija – Ilidža u vremenu od ponoći do 5 sati, sa intervalom nailaska vozila od 30 minuta.

Prevoz sa Baščaršije u noćnim satima je od 23.45 do 5.10 sati, a sa Ilidže prvi polazak je u ponoć, a završni polazak je 5 sati.

Trolejbuski saobraćaj na liniji broj 107 Jezero - Dobrinja saobraćat će svakodnevno s dva vozila u vremenu od ponoći do 5 sati, sa intervalom nailaska vozila od 45 minuta.

Trolejbuski saobraćaj u noćnim satima odvijat će se sa polascima iz Dobrinje od pomoći do 4.40 sati, te sa Jezera prva noćna vožnja je od ponoći, a završna vožnja je u 4.40 sati - navedeno je u saopćenju.

Iz kompanije Centrotrans su saopćili da će autobusi na noćnoj liniji noćna linija Baščaršija – Vogošća saobraćati svakih pola sata od 23.30 do 5.30 sati u oba pravca. Naveli su da autobusi polaze sa terminala na Baščaršiji koji je i krajnja dolazna stanica u povratku.

Kako je ranije odlučeno, građani noćni prevoz mogu koristiti besplatno jer Ministarstvo saobraćaja KS finansira ove usluge.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.