open-navfaktor-logo
search
Vanredna sjednica
Vijeće ministara imenovalo čelnike Konkurencijskog vijeća i Agencije za rad i zapošljavanje
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na 6. vanrednoj sjednici donijelo Rješenje o imenovanju Adise Begić za predsjednicu Konkurencijskog vijeća Bosne i Hercegovine na mandatni period od jedne godine, počev od 25. jula 2023. godine.
25.07.2023. u 20:57
get url
text

Rješenjem je imenovalo Miju Krešića za vršitelja dužnosti direktora Agencije za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine do okončanja konkursne procedure, a najduže na mandatni period od tri mjeseca, počevši od 4. 8. 2023. godine. Na sjednici je zatraženo ubrzanje aktivnosti za hitno okončanje konkursne procedure.

Istovremeno je Vedad Hindija imenovan za vršitelja dužnosti direktora Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine do okončanja konkursne procedure, a najduže na mandatni period od tri mjeseca, počevši od 1. 8. 2023. godine. I u ovom slučaju zatraženo je hitno okončanje konkursne procedure.

Vijeće ministara BiH upoznato je s Informacijom o isteku mandata direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH. U vezi s tim, Dragan Šojić razriješen je dužnosti direktora / zamjenika direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH zbog isteka mandata. Rješenje stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se u Službenog glasniku Bosne i Hercegovine.

Istovremeno je Jovan Šilj imenovan za vršitelja dužnosti direktora /zamjenika direktora Službe za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine, do okončanja konkursne procedure, a najduže na mandatni period od tri mjeseca. Rješenje stupa na snagu narednog dana od dana donošenja i objavljuje se u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine, saopćilo je Vijeće ministara BiH.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je također razmotrilo Informaciju o konkursnoj proceduri za izbor tri člana Vijeća za državnu pomoć Bosne i Hercegovine.

Dužnosti članova ovog vijeća su razriješeni su Mira Vujeva, Dženan Selimbegović i Radenka Srndović. Rješenja о razrješenju stupaju na snagu danom njihovog donošenja i primjenom od dana objave u Službenom glasniku BiH. Vijeće ministara je donijelo Rješenje o imenovanju Mire Vujeve i Aleksandra Ćirića za članove Vijeća za državnu pomoć Bosne i Hercegovine, na mandatni period od četiri godine. Rješenja stupaju na snagu danom donošenja, a primjenjuju se počevši od sljedećeg dana od dana objave u Službenom glasniku BiH.

Istovremeno, Vijeće ministara je donijelo rješenje o imenovanju Rašida Kičića za vršitelja dužnosti člana Vijeća za državnu pomoć Bosne i Hercegovine do okončanja konkursne procedure, a najduže na mandatni period od tri mjeseca. Rješenje stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se počevši od sljedećeg dana od dana objave u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine. Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine dužno je hitno pokrenuti novi konkursni postupak za odabir i imenovanje nedostajućeg člana Vijeća za državnu pomoć Bosne i Hercegovine, u skladu sa  podzakonskim propisima u ovoj oblasti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.