open-navfaktor-logo
search
Zakazali sastanak
Vijeće roditelja O.Š. Grbavica I u ponedjeljak raspravlja o nastavniku pedofilu
Vijeće roditelja O.Š. Grbavica I zakazano je za ponedeljak sastanka.  
17.12.2022. u 14:56
get url
text

Povodom sastanka oglasili se se saopćenjem za javnost. 

VEZANI TEKST - Hota - Muminović najavila izmjene propisa o radu osuđenih pedofila u obrazovanju

- Upravni odbor VRKS putem medija, a i od strane Koordinatora VRKS osnovnih i srednjih škola općine Novo Sarajevo, te predsjednika VR O.Š. Grbavica I došao do saznanja da je u istoj zaposleno lice koje je pravomoćno osuđeno zbog pedofilije te da Vijeće roditelja njihove škole od 16.12.2022.godine intenzivno komunicira i radi na planiranju daljih koraka koje će poduzeti u zaštiti interesa učenika koji pohađaju navedenu školu. S tim u vezi sa Upravom škole, VR O.Š. Grbavica I je dogovorilo sastanak za ponedeljak, 19. decembra, na koji je pozvano i rukovodstvo Vijeća roditelja Kantona Sarajevo. Nakon sastanka Upravni odbor VRKS zauzet će i stavove koji proizađu sa planiranog sastanka - stoji u saopćenju. 

Istakli su da je Upravni odbor VRKS danas uputio dopise i prema nadležnom Ministartvu obrazovanja kao i prema upravi O.Š. Grbavica I u smislu tačnog saznanja da li će gore navedeno osuđivano lice biti vraćeno u rad sa djecom.

- Svakako će se u budućnosti predložiti i izmjene Zakona te brže rekcije na već postojeća zakonska rješenja u smislu zaštitte interesa djece u datim situacijama no ovoga trenutka Upravni odbor VRKS u potpunosti podržava predsjednika VR O.Š. Grbavica I Dalibora Tanića i stav roditelja ove škole - naspiali su u saopćenju za javnost. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.