open-navfaktor-logo
search
Imaju novu domenu
Višković potvrdio: Ukinuto više od 3000 sajtova u RS-u, Vlada sprema tužbu
Premijer bh. entiteta RS Radovan Višković kazao je danas da Vlada RS sprema tužbu protiv američke kompanije koja je ukinula internet domene institucija RS-a, Vlade i predsjednika ovog entiteta.
02.11.2023. u 11:31
get url
text

Kako je danas izjavio u Narodnoj skupštini RS-a, nakon prelaska na novu adresu "rs", umjesto "net", treba prenijeti više od 3000 sajtova.

- Spremamo tužbu protiv te kompanije koja je, bez najave, objašnjenja ili dopisa da nam daje rok od jednog ili više dana, uskratila usluge koje smo imali uplaćene do kraja februara 2025. godine. Podnijet ćemo tužbu, a nažalost moramo je podnijeti u SAD, njihovim sudovima. Naši advokati već rade na tome - kazao je Višković.

On je potvrdio da je nanesena šteta, ali da ništa nije uništeno.

- Sajt proteklih dana nije bio vidljiv van granica RS, a ovdje jeste jer smo sa Mtelom dogovorili da preko pozivnog broja imamo vidljivot na prostoru RS. Naši ljudi su radili neprekidno i već od juče imamo sajt u punom kapacitetu za kabinet, Ministarstvo finansija, MUP RS. Više od 3000 sajtova moramo prenijeti na novu adresu. Nova adresa je "rs", a "net" je zabranjena. Do kraja ove sedmice svi naši sajtovi će biti u funkciji. Ništa nije uništeno i izgubljeno, sve je tu - istakao je Višković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.