open-navfaktor-logo
search
Posljedice nevremena
Vjetar srušio krov s gimnazije u Gračanici: Nije bilo povrijeđenih, radnici do tri ujutro spašavali školsku opremu
Mora se hitno djelovati, jer su najavljene nove padavine.
AUTOR: Autor: J. B.
02.04.2024. u 10:12
get url
text
Srušen krov
Srušen krov
Olujni vjetar sinoć je odnio krov sa Gimnazije dr. Mustafa Kamarić u Gračanici. Kompletna drvena konstrukcija krova srušila se iza školske zgrade, a prilikom pada oštetila je dva parkirana automobila.
Iz Civilne zaštite Grada Gračnica potvrđeno nam je da u sinoćnjem nevremenu niko nije povrijeđen.
Pomoćnik načelnika Gračanice za Civilnu zaštitu Mustafa Bajić rekao nam je da su pripadnici Civilne zaštite i direktorica škole sa zaposlenicima, sinoć nakon rušenja krova, ušli u školu i iz učionica izvukli opremu i tako spriječili da matarijalna šteta bude još veća.
- Krov s Gimnazije dijelom je odnesen na krov susjedne Mješovite srednje škole, tako da je i na tom krovu imamo manje oštećenje. Kabineti informatike u Gimnaziji su prokišnjavali, jer na tom dijelu škola nema armirano-betonsku ploču, pa se odmah moralo organizirati izmiještanje informatičke opreme koja je bila pod naponom, kao i stolova i stolica. Sve je to izmješteno na sigurno, a radili smo do tri ujutro - ispričao nam je Bajić.
Gradonačelnik s kabinetom, dodaje Bajić, jutros je posjetio direktoricu škole da bi se utvrdili načini interventnog djelovanja, jer nas očekuju nove padavine, a o svemu je obaviješteno i Ministarstvo iobrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona.
- Nastava u školi danas se odvija po rasporedu, kabineti informatike su premješteni u niže spratove - dodao je Bajić.
gimnazija-gracanica-krov1
FOTO:
RADIO GRAČANICA
1 od 3
left-arrowright-arrow
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.