open-navfaktor-logo
search
Hitna sjednica
Vlada FBiH: Članovi NO BH Telecoma nisu prihvatili funkcije, ostaju v. d. do imenovanja novih
Na danas održanoj hitnoj sjednici Vlada Federacije BiH je dala prethodne saglasnosti za imenovanja u nadzorne odbore kompanija u ime državnog kapitala. 
25.07.2023. u 14:32
get url
text

VEZANI TEKST - Vlada FBiH imenovala nadzorne odbore Elektroprivrede, BH Telecoma...

- S obzirom na to da su pojedini predloženi kandidati za poziciju vršioca dužnosti članova Nadzornog odbora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo dostavili izjavu o neprihvatanju funkcije, Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, dala prethodnu saglasnost za imenovanje Sedada Avdića, Samira Čorbe, Affana Ćehajića, Alme Zildžić, Faruka Hadžića i Zorana Marijanovića za vršioce dužnosti članova ovog nadzornog odbora u ime državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.

U obrazloženju Ministarstva, između ostalog, navode da je donošenje ove odluke potrebno radi kontinuiteta u radu organa upravljanja i poslovanja Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, kao javnog preduzeća od državnog interesa.

Na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija donesena je i nova odluka o davanju prethodne saglasnosti za imenovanje Željka Petrovića za vršioca dužnosti predsjednika, te Igora Josipovića, Ahmeda Mušije, Nermina Bojčića i Nermina Jašarevića za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, do okončanja konkursne procedure, a najduže na period od tri mjeseca. U obrazloženju Ministarstva navode da je donošenje nove odluke potrebno zbog tehničke pogreške u prethodno donesenoj odluci - navodi se u saopćenju iz Vlade FBiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.