open-navfaktor-logo
search
Jablanica - Konjic
Vlada FBiH dala saglasnost za sanaciju tunela Crnaja
Federalna vlada je danas prihvatila informaciju o aktivnostima na rješavanju problematike tunela Crnaja, na magistralnoj cesti M-17, dionica Jablanica - Konjic, te dala saglasnost za njegovu sanaciju po već potpisanom ugovoru s izvođačem radova JV HP lnvesting d.o.o. Mostar  i EuroAsfalt Sarajevo.
10.09.2020. u 15:40
get url
text

Također, saglasnost je dala i za početak radova 15.9.2020. godine sukladno ugovornoj dinamici, s rokom završetka od 16 mjeseci. Izvođenje radova treba planirati u periodu od 15.9.2020. do 30.5.2021. godine. Ovisno od gustini prometa u vrijeme turističke sezone 2021. godine, po potrebi, treba prekinuti i stvoriti uvjete za neometano odvijanje prometa u oba smjera, a radove nastaviti nakon okončanja turističke sezone.

VEZANI TEKST- Na putu prema moru: Rekonstrukcija tunela Crnaja koštat će 12,8 miliona KM

Novac za saniranje tunela osigurana su iz kredita Svjetske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicijske banka namijenjenog za Program modernizacije magistralnih cesta Federacije BiH. Vlada je zadužila JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo i izvođača radova na
obavezno poštivanje mjera sigurnosti sa što manjim čekanjem sudionika u prometu, uz prilagodbu dinamike radova u vrijeme većeg prometa, te da u periodu dok traju radovi sudionici u prometa budu pravovremeno informirani o korištenju alternativnih putnih pravaca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.