open-navfaktor-logo
search
Telefonska sjednica
Vlada FBiH donijela odluku o Danu žalosti zbog ubistava u Gradačcu
Vlada Federacije BiH danas je na hitnoj telefonski održanoj sjednici donijela odluku o proglašenju 16. augusta Danom žalosti u Federaciji Bosni i Hercegovini zbog stravičnog trostrukog ubistva u Gradačcu.
14.08.2023. u 15:21
get url
text

VEZANI TEKST - Hurtić: Odbijanje dijela ministara da glasaju za Dan žalosti u BiH predstavlja žalost i sramotu za njih

U Gradačcu se u petak desio monstruozni zločin u kojem je Nermin Sulejmanović ubio svoju suprugu i to prenosio uživo na Instagramu, a potom je ubio još dvije i ranio tri osobe. Na kraju je izvršio samoubistvo.

Dan žalosti obilježava se obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i institucija Federacije Bosne i Hercegovine.

Prethodno je objavljeno da je Vlada FBiH čekala odluku Vijeća ministara BiH o proglašenju dana žalosti, a kako je izostalo usvajanje ove inicijative na Vijeću ministara, sazvana je vanredna sjednica Vlade FBiH.

- S obzirom da je Vlada entiteta Republika Srpska za Dan žalosti proglasila srijedu, Vlada FBiH vodila se time da se Dan žalosti obilježi na teritoriji cijele države isti dan, te je samo iz tog razloga odlučeno da je Dan žalosti u FBiH također u srijedu - kazao je nešto ranije ministar rada i socijalne politike FBiH Adnan Delić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.