open-navfaktor-logo
search
Odlučeno
Vlada FBiH prihvatila odluku o razrješenju Uprave EPBiH
Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić potvrdio je danas u Sarajevu kako je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dala saglasnost Nadzornim odboru Elektroprivrede BiH da smijeni postojeću upravu preduzeća.
02.08.2023. u 13:10
get url
text

VEZANI TEKST - Sindikat rudara od Vlade FBiH zahtijeva hitnu smjenu uprave Elektroprivrede BiH

- Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je prihvatila odluku o razrješenju Uprave Elektroprovrede Bosne i Hercegovine i imenovala vršioca dužnosti.

Dakle, Federalna vlada je dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru za razrješenje stare Uprave koja je trenutno u mandatu. Mogu sazvati sjednicu i smijeniti Upravu, imenovati novu. Ukoliko ne, sačekat ćemo Skupštinu prduzeća da imenuje novi Nadzorni odbor koji će smijeniti Upravu i imenovati novu - rekao je Lakić.

Osvrnuvši se na probleme rudnika, kazao je kako je najakutnija situacija u Rudniku mrkog uglja Zenica, dodavši da je uvijek problem isplate plaća oko 25. u mjesecu te nedovoljna eksploatacija uglja. I da se to mora popraviti u narednom periodu.

VEZANI TEKST - "Trojka" podijelila javna preduzeća: NiP-u BH Telecom, KCUS, Pretis, SDP-u Elektroprivreda...

Današnjom odlukom Vlade FBiH potvrđena su ranija pisanja kako će kod "Trojkine" podjele javnih preduzeća, JP Elektroprivreda BiH pripasti SDP-u. Na čelo ovog preduzeća umjesto dosadašnjeg Admira Andelije, predložen je Sanel Buljubašić kadar SDP-a. 

Faktor 14. jula objavio da će upravo bivši načelnik Srebrenika Buljubašić, kadar Socijaldemokratske partije, biti imenovan na poziciju direktora.

Buljubašić je trenutno na funkciji tehničkog direktora Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Srebrenik.

VEZANI TEKST - Je li bivši načelnik Srebrenika Buljubašić izbor SDP-a za novog direktora Elektroprivrede BiH?

Na čelu ovog grada (u to vrijeme Srebrenik je bio općina) Buljubašić je bio do jula 2014. kada je podnio ostavku, kako je tada obrazložio, iz zdravstvenih razloga.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.