open-navfaktor-logo
search
Sutra konkurs
Vlada KS izdvojila 1,7 miliona KM za stipendiranje djece boračke populacije
Vlada Kantona Sarajevo je na jučerašnjoj sjednici donijela rješenje o imenovanju Upravnog i Nadzornog odbora Fonda Ikre, što znači da su stečeni uvjeti za raspisivanje javnog poziva za dodjelu stipendija djeci pripadnika boračke populacije u KS.  
20.11.2020. u 12:12
get url
text

Konkurs će biti objavljen 21. novembra.

- Upravni odbor je odmah jučer donio odluku o imenovanju direktora koji raspisuje konkurs za stipendiranje. Konkurs će sutra biti objavljen, a u budžetu Ministarstva za boračka pitanja KS izdvojeno je 1.737.000 KM za stipendiranje 1.930 djece - kazao je na današnjoj press konferenciji ministar za boračka pitanja KS Hajrudin Grabovica. 

Istakao je da će konkurs biti otvoren do 9. decembra, a da će zbog kašnjenja stipendije biti isplaćene od septembra do decembra. 

- Svima koji se prijave i zadovolje uvjete koji će biti propisani u konkursu bit će im isplaćene praktično četiri stipendije za ovu školsku godinu - kazao je Grabovica pozvavši sve zainteresirane da se prijave na ovaj konkurs. 

Direktor Fonda Ikre Smajo Halilović kazao je da je od osnivanja fonda Ikre do ove godine pravo na stipendije ostvarilo više od 70.000 djece.

Pozvao je sve zainteresovane da se i ovaj put prijave te da aplikacije, zbog aktuelne epidemiološke situacije, šalju poštom.

- Ovaj konkurs očekuje s netrpljenjem oko 3.000 aplikanata. Aplikaciju mogu pronaći na stranici Ministarstva za boračka pitanja KS, Fonda Ikre. Nek obrate pažnju da dokumentacija bude potpuna - kazao je, između ostalog, Halilović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.