open-navfaktor-logo
search
Dame iz "Drame"
Vlada RS-a demantuje zaposlenje jedne od zvijezda Instagrama, o druge dvije šute
U Ministarstvu za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske nikada nije bila niti je je trenutno zaposlena Zorica Đuričić, navodi se u saopćenju koje je medijima dostavio Biro za odnose s javnišću Vlade RS-a.
10.09.2020. u 16:10
get url
text

- Zbog toga oštro odbacujemo kao netačne tvrdnje portala Moja Hercegovina, a koje su prenijeli i brojni drugi portali, da je navedena osoba u ministarstvu zaposlena kao savjetnica ministra. Tu informaciju novinari portala Moja Hercegovina mogli su da dobiju samo da su poslali upit na adresu ministarstva, što nikada nisu uradili - navodi se u saopćenju. 

Osoba istog imena i prezimena već ranije se spominjala u medijima u kontekstu partijanja s članom Predsjedništva BiH, tadašnjim predsjednikom RS-a, Miloradom Dodikom u banjalučkom klubu "Drama".

Đuričić, ako se uopće radi o istoj osobi o kojoj je pisao portal Moja Hercegovina, jer treba uzeti u obzir da postoji možda više djevojka istog imena i prezimena, objavila je fotku na društvenoj mreži Instagram prije nekoliko godina i to u društvu s Dodikom. 

Inače, spomenuti portal je objavio da su, osim ove djevojke, posao bez konkursa nedavno dobile još dvije i to u Vladi RS-a. 

- Ono što je najzanimljivije jeste to da se među novim zaposlenm službenicima u Vladi RS-a nalaze i pojedine mlade dame, bez ikakvog prethodnog radnog iskustva u administrativnim poslovima, a koje su u fotelje savjetnica u ministarstvima "uskočile" direktno iz sportskih kladionica i noćnih klubova - piše Moja Hercegovina uz navođenje imena Zorice Đuričić, a što iz Vlade demantuju. 

Tekst sa portala Moja Hercegovina                      FOTO: Screenshot

Iz Vlade nisu demantovali da su u ministarstvima zaposlene bez konkursa druge dvije djevojke koje se spominju u tekstu portala Moja Hercegovina. 

- Da bivše radnice "Drame" izgleda imaju posebne "bodove" prilikom zapošljavanja u Vladi Republike Srpske pokazuje i primjer Nikoline Sabljić, još jedne zvijezde Instagrama, također bivše "domaćice" u "Drami" i bliske prijateljice pomenute Zorice Đuričić. Sabljić je, kao i njena prijateljica, odnedavno također, bez bilo kakvog konkursa ili javnog oglašavanja, dobila posao u Vladi RS, odnosno Ministarstvu za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, na čijem čelu se nalazi ministar Srđan Rajčević. Istovremeno, rođena sestra od Sabljić zaposlena je u Službi za zajedničke poslove Vlade RS-a, kojom šefuje Ranko Tomašević.

Na mjesto savjetnice u Ministarstvu energetike i rudarstva RS, kojim rukovodi lider Socijalističke partije Petar Đokić, primljena je Aleksandra Aničić, koja je, takođe, posao u Vladi RS-a dobila bez bilo kakvog prethodno raspisanog konkursa. Aničić je poznata kao fitness trener i kao neko koga prati veliki broj pratilaca na društvenim mrežama - navodi se u tom tekstu portala Moja Hercegovina. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.