open-navfaktor-logo
search
Akademska 2023/2024.
Vlada TK odobrila upis studenata na "Kallos" i Univerzitet u Travniku, jedna visoka škola odbijena
Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost Evropskom univerzitetu "Kallos" i tuzlanskom odjeljenju Univerziteta u Travniku da upišu studente za sva tri ciklusa studija u akademskoj 2023/2024. godini.
18.07.2023. u 21:24
get url
text

- Upis studenata, visokoškolska ustanova može vršiti isključivo na studijske programe koji su prošli postupak licenciranja i koji u akademskoj 2023/24. godini posjeduju važeće licence - navodi se u odlukama Vlade.

S druge strane, Vlada TK, navodi se u saopćenju, danas nije dala prethodnu saglasnost na prijedlog odluke Senata o upisu na prvu godinu studija na Visokoj školi računarstva i informatike eMPIRICOM.

- S tim u vezi Vlada TK je zatražila od Senata visokoškolske ustanove da utvrdi novi prijedlog broja studenata za upis u prvu godinu studija u akademskoj 2023/2024. godini, koji će biti na nivou broja studenata za upis na koji je Vlada dala saglasnost u prethodnoj akademskoj godini i to isključivo na studijske programe koji su prošli postupak licenciranja i koji u akademskoj 2023/24. godini posjeduju važeće licence - navedeno je u saopćenju Vlade TK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.