open-navfaktor-logo
search
Podrška
Vlada ZDK odobrila 100.000 KM pomoći narodu Palestine
Vlada Zeničko-dobojskog kantona donijela je na današnjoj redovnoj sjednici odluku o uplati novčane pomoći u iznosu od 100.000 KM za narod Palestine i tu državu - potvrdio je u izjavi za Fenu premijer ZDK Nezir Pivić.
17.11.2023. u 11:08
get url
text

Pivić je najavio kako će novac uskoro biti transferiran na račun Ambasade države Palestine u Bosni i Hercegovini.

- Donijeli smo odluku kojom se odobrava pomoć narodu, odnosno državi Palestini, kao ljudski i moralni čin prema tom narodu i državi. Znamo kroz šta prolaze, a mi se svakako suosjećamo s njima jer smo i mi, nažalost, prolazili ono što danas prolazi narod Palestine - kazao je Pivić.

Vlada ZDK danas je dala pozitivno mišljenje na izmjene i dopune Zakona o radu Federacije Bosne i Hercegovine, o kojem će se u narednom periodu izjasniti i Skupština ZDK. Pivić je najavio kako će već na narednom zasjedanju razmatrati i kontinuiranu pomoć za boračku populaciju tog kantona.

- Ono što je važno, to sam već kazao i u ekspozeu, da ćemo već na sljedećoj sjednici Vlade ZDK imati izmjene i dopune Zakona o dopunskim pravima boraca i boračke populacije, što je vrlo važno, jer im se time uvode dodatna prava - ustvrdio je.

Na sljedećoj sjednici Vlade ZDK bit će razmatran i Budžet za narednu godinu, koji će biti veći od ovogodišnjeg te iznositi 594.874.450 KM. Ovogodišnji budžet usvojen je na iznos od 540.582.580 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.