open-navfaktor-logo
search
Dodik se obrušio na opoziciju
Vladajuća koalicija u RS-u odlučila: Izlaze na izbore po izmjenama Izbornog zakona BiH koje je nametnuo Schmidt
AUTOR: B. S.
21.05.2024. u 14:27
get url
text
Vladajuća koalicija u RS-u, okupljena oko SNSD-a donijela je danas odluku da izađu na predstojeće Lokalne izbore po izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt.
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je kazao da je vladajuća koalicija u RS-u odlučila da sugerišu svim strankama da izađu na izbore.
- Scenario je da su se međunarodna zajednica i opozicija  dogovorili da će izbore sprovesti po svaku cijenu. Ovo ne znači nikakvo priznavanje odluke Schmidta i idemo dalje sa usvajanjem Izbornog zakona RS-a i on će biti primijenjen na narednim izborima. Ovo je odluka koju smo morali donijeti. Mišljenja su različita. Ja i dalje mislim da nije trebalo da izlazimo na izbore – kazao je Dodik.
Dodik se obrušio na opoziciju u RS-u, koja nije učestvovala u ovim razgovorima, uz ocjenu da imaju podaničku politiku prema međunarndoj zajednici.
Govoreći o procedurama za eventualno usvajanje Izbornog zakona RS-a, kazao je da bi u najboljem slučaju to moglo biti završeno za oko mjesec i po.
- U cajtnotu smo i ne želimo da prepustimo opoziciji da rasture RS do kraja, jer bi se kretali pod patronatom stranaca, išli do kraja, kao što smo gledali na Kosovu... – dodao je.
Dodao je kako su ove izborne okolnosti -  ilegalne, ali da će oni pokazati da će ova koalicija nesumnjivo dobiti izbore.
- Mogu da najavim sa sigurnošću odličan rezultat ove koalicije i pozivam javnost da shvate izdajničko ponašanje opozicije i da ne glasaju za njih i naprave otklon od njih, a posebno od SDS-a, dok je PDP poznata izdajnička partija, a o Nebojši Vukanoviću i njegovoj politici ne treba ništa da govorim, koji na bazi problema u društvu želi da pridobije jedan dio nezadovoljnih ljudi – istakao je Dodik.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.