open-navfaktor-logo
search
Rasprava na Twitteru
Vlasnik pekare Manja, opet: U Srebrenici smo trenirali za vas, spremite se!
Saša Trivić, vlasnik pekare Manja i predsjednik Unije poslodavaca RS-a ponovo je svojim izjavama na društvenim mrežama izazvao žestoke reakcije.
19.12.2023. u 21:36
get url
text

Trivić se u jednoj od rasprava na Twitteru osvrnuo na reakcije opozicije u Srbiji na veliki broj glasača iz bh. entiteta RS na izborima u Beogradu.

- Poslije ovakve pljuvačine po nama Srbima iz BiH opozicija je zaslužila da svi uzmemo državljanstva i da svi organizovano glasamo protiv njih - napisao je najprije Trivić.

Nakon što se u raspravu uključila jedna korisnica ove društvene mreže koja ga je pitala "da li to hoće da u Srbiji naprave novu Srebrenicu", poručivši da "to neće moći", Trivić je napisao gnusan komentar:

- U Srebrenici smo treninrali za vas, spremite se!

Trivić je i ranije imao uvredljive, huškačke, nacionalističke komentare na društvenim mrežama u kojima je glorifikovao ratne zločince, pa su korisnici nerijetko pozivali na bojkot njegovih proizvoda, nakon čega se redovno izvinjavao.

I ovaj put je svoj ogavni komentar pokušao relativizirati, napisavši kako "nije bio dovoljno pametan da ne odgovori na provokaciju i da nije razmišljao o drugačijem tumačenju onoga što je napisao".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.