open-navfaktor-logo
search
Obilne padavine
Voda poplavila puteve: Obustavljen saobraćaj na širem području Kulen Vakufa
Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na putevima na širem području Kulen Vakufa (Kulen Vakuf - Martin Brod, Orašac - Ćelije i Kulen Vakuf - Klisa).
16.05.2023. u 07:47
get url
text

Iz istog razloga saobraćaj je obustavljen i na dionici regionalnog puta Blagaj Japra - Budimlić Japra u mjestu Suhača, naveli su iz BIHAMK-a.

Otežano, jednom trakom, zbog klizišta saobraća se na regionalnom putu Razboj - Rudanka, na lokalitetu prevoja Ljeskove vode.

Pretežno mokar kolovoz i povećana opasnost od odrona i klizišta, karakterišu ovoga jutra saobraćanje u Bosni i Hercegovini.

Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog redovnog servisiranja tunela Grab, 25. novembar i Vis za saobraćaj je zatvarena dionica autoputa A-1 smjer Tarčin - Lepenica. Saobraća se dvosmjerno, desnom stranom autoputa, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica - Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Jablanica - Mostar (u Donjoj Jablanici), Semizovac - Olovo (Čevljanovići - Nišići) i Bihać - Kamenica.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje - Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.