open-navfaktor-logo
search
Predstavlja prijetnju
Vraćen s granice u Zvorniku: Karadžićevom advokatu Goranu Petronijeviću zabranjen ulazak u BiH
Advokatu Goranu Petronijeviću danas nije dozovoljen ulazak u BiH, jer predstavlja prijetnju sigurnosti, javnom poretku, javnom redu i miru i javnom zdravlju u Bosni i Hercegovini ili međunarodnim odnosima BiH.
25.03.2022. u 18:09
get url
text

Petronijeviću je zabranjen ulazak u BiH na graničnom prelazu u Zvorniku, objavila je agencija Srna.

Goran Petronijević pred Haškim tribuinalom je, između ostalih, branio Radovana Karadžića, koji je osuđen na doživotnu robiju te krvnika iz Vukovara Veselina Šljivančanina.

VEZANI TEKST - Bivšem komandantu Žandarmerije Srbije zabranjen ulazak u BiH

Prije nego što je postao advokat, Petronijević je bio sudija, a 2000. godine bio je član sudskog vijeća Okružnog suda u Beogradu koje je donijelo presudu protiv čelnika NATO-a Javiera Solane, američkog generala Wesleyja Clarka te ministara vanjskih poslova i odbrane Francuske, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, znaog kako je navedeno ratnih zločina tokom bombaradovanja Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine.

S bh. granice jučer je vraćen i bivši komandant Žandarmerije Srbije general Bratislav Dikić, a nešto ranije i profesor na Odjeljenju za historiju Filozofskog fakulteta u Beogradu Milošu Koviću.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.