open-navfaktor-logo
search
Zima se predala
Vrijeme do kraja februara i početkom marta poput proljetnog
Kao i u prvih dvadesetpet, tako će i preostali dani februara imati proljetna obilježja. Naročito se to odnosi na temperaturu zraka, ali i na promjenjivost naoblake i kišu koja će biti izraženija na jugu i jugozapadu Bosne i Hercegovine.   
26.02.2024. u 13:12
get url
text

Slične vremenske prilike prognoziraju se i u prvim danima marta.  

U utorak (27. februara) i srijedu (28. februara) puhat će slab do umjeren na momente na jugu i jugozapadu zemlje i jak vjetar južnog smijera. Temperaturni minusi će u većini područja izostati. Mogući su samo na visokim planinama.

Minimalne temperature zraka varirat će između 4°C i 9°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 11°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 11°C i 16°C, na jugu zemlje do 18°C.

U periodu od 4. do 7. marta prema trenutnim prognoznim materijalima prognozira se nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Izraženije padavine očekuju se u prvom dijelu navedenog perioda. Zadržaće se natprosječno toplo vrijeme s minimalnim temperaturama od 2°C do 8°C.

Od 8. marta stabilnije vremenske prilike pratiće i pad temperature. Slabo izraženi mraz moguć je u centralnim područjima zemlje.

Jutarnja temperatura između -1°C i 4°C u Bosni, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 5°C do 10°C, u Hercegovini do 13°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.