open-navfaktor-logo
search
Nakon mostarskog odbora
Vrtić i Krpo napuštaju Klub SBB-a u Skupštini HNK, hoće li ih slijediti i vijećnici u Konjicu?
Članovi Gradskog odbora SBB-a Mostar oglasili su se danas saopćenjem u kojem su otkazali poslušnost predsjedniku stranke Fahrudinu Radončiću, najavili da napuštaju stranku i zatražili da budu brisani iz evidencije članstva. Međutim, nezadovoljstvo harcegovačkog SBB-a stavovima i politikom stranačkog šefa neće na tome stati. 
26.02.2021. u 13:32
get url
text

Osim 32 člana Gradskog odbora SBB-a Mostar, stranku će, prema nezvaničnim informacijama Faktora, napustiti i zastupnici u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona. U hercegovačkom SBB-u se spekulira da će to uraditi i vjećnici te stranke u Konjicu. 

Prema nezvaničnim informacijama, zastupnici SBB-a Nermin Vrtić i Minela Krpo na današnjoj sjednici Skupštine HNK napustit će Klub SBB-a. To praktično znači da SBB više i neće imati svoj klub u Skupštini HNK jer su Vrtić i Krpo jedini SBB-ovi zastupnici u tom kantonu. 

Za sada se spekulira kako će i SBB-ovi vijećnici u Općinskom vijeću Konjica navodno postupiti isto. 

Sjednica Općinskog vijeća Konjica održana je jutros, međutim na njoj nije bilo nikakvih naznaka promjena kada su u pitanju stranački klubovi. SBB-ovci u Konjicu nisu odgovarali na telefonske pozive, ali je predsjedavajući Općinskog vijeća Konjic Kenan Greda kazao kako nikakav zahtjev ili obavijest stručnim službama Vijeća nije došao. 

VEZANI TEKST - Udarac Radončiću: Mostarski SBB traži da ih se briše iz članstva stranke!

- Oni su danas na sjednici Vijeća istupali u ime SBB-a. I ja prvi put čujem za takvo što - kaže Greda.

Gradski odbor SBB-a Mostar oglasio se danas saopćenjem za javnost u kojem daju punu podršku Anelu Kljaki, predsjedniku Kantonalnog odbora SBB-a u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Radončić je ranije najavio da će iz stranke izbaciti Kljaku zbog navodnih prevara na posljednjim izborima u Mostaru, odnosno krađe glasova.

SBB-ovci iz Mostara nisu saglasni sa predsjednikom stranke Radončićem, pa su javno najavili svoj odlazak iz stranke i zatražili da ih se briše iz članstva. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.