open-navfaktor-logo
search
Srbijanski predsjednik
Vučić komentarisao Bećirovićev govor iz Potočara: Pročitao sam ga deset puta...
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je sinoć govor člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića koji je on održao na komemoraciji u Potočarima povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
14.07.2023. u 10:53
get url
text

VEZANI TEKST - Bećirović: Nikada nećemo pokleknuti, ni zbog mrtvih, ni zbog živih

Vučić je, gostujući u programu televizije Pink, rekao da je pročitao čitav govor 10 puta i sve označio.

- Glavna teza za mene nije ona u kojoj nas lažno optužuje da želimo stvoriti "Veliku Srbiju". Imaju tu maniju da im je uvijek Srbija kriva, jer im je Republika Srpska premala, pa im je Srbija kriva. To slušate već godinama. I kad su me linčovali u Srebrenici, tada sam također bio kriv - rekao je Vučić.

Vučić je dodao da ga je "zabrinuo način postavljanja pitanja i iznenadilo ga da niko ne reaguje i da svi šute".

Komentarisao je, između ostalog, i sankcije koje su nedavno Sjedinjene Američke Države uvele protiv šefa Bezbjedonosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina. Kaže kako mu je rečeno – uvedi sankcije Rusiji i nema sankcija ni protiv koga u Srbiji.

- Pravi razlog za uvođenje sankcija Vulinu je Moskva, razlog je njegov odnos prema Rusiji. Da sam ja samo jedan dan prije toga najavio uvođenje sankcija Rusiji, ništa ne bi bilo od američkih sankcija Vulinu -  tvrdi Vučić, prenosi N1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.