open-navfaktor-logo
search
Sigurnosna situacija
Vujović: Trojka se hvali dobrom statistikom, nema veze što nisu u stanju osigurati ni sarajevski derbi
Faktor
18.03.2024. u 21:00
get url
text
Vedrana Vujović
Vedrana Vujović
Skupština Kantona Sarajevo u ovom mandatu je sve osim zakonodavni dom, mišljenja je zastupnica Demokratske fronte Vedrana Vujović.
- Uglavnom se bavimo izvještajima iz 2020, 2021. i 2022. godine, nefunkcionalnim javnim preduzećima bez adekvatnih prijedloga mjera za poboljšanje istih, a kruna svega je potpuno odsustvo kulture dijaloga i konstruktivne diskusije gdje jedna sjednica liči na reality show.
Kada je u pitanju donošenje odluka, pretvorili smo se u protočni bojler Vlade, koja preuzima sve više nadležnosti iz domena Skupštine i otuđuje se ne samo od potreba građana, nego i od realnosti - navela je ona na platformi i X.
Pojasnila je i kako je sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo katastrofalna.
- Pucnjave, ubistva, eksplozije, saobraćajne nesreće, dojave bombi u školama… Istovremeno se iz Trojke hvale "dobrim statističkim podacima i pozitivnim pomacima". Nema veze što nisu u stanju osigurati ni sarajevski derbi, a kamoli prevenirati bilo kakvo krivično djelo - istakla je.
Dodaje kako je to promjena iz temelja koju smo dobili, "vlast koja umjesto da bude čvrsto na zemlji, stoji čvrsto na oblacima i čeka helikopter za put u Dubai".
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.