open-navfaktor-logo
search
Ko je koga častio
Zašto je jučer Dodik pred Sudom BiH spominjao Tita, Dubai i kome je poslao poruku?
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom obraćanja medijima ispred Suda Bosne i Hercegovine spomenuo je jučer jednog od najvećih svjetskih trgovaca drogom Edina Gačanina zvanog Tito i njegovu povezanost sa političarima iz Federacije.
18.01.2024. u 10:49
get url
text

Ipak, Dodik nije htio spominjati imena poručivši novinarima da se bave istraživačkim novinarstvom.

- Vidjet ćemo ko je ovdje pošten, a ko je štošta radio. Da li je Milorad Dodik odlazio kod onog Tite u Dubai ili nije. Ili sam ja odlazio kod bilo koga ko se bavi švercom droge ili je neko odavde možda bio. To ćemo tek da vidimo - rekao je Dodik, a zatim je otkrio da o tome posjeduje i dokaze.

- Najglavniji kriminalac je Milorad Dodik zato što ne poštuje onog Schmidta… A onaj kome taj Tito, kako ga zovu, a vi znate ko je on, nekim političarima iz Federacije plati avionske karte, i za njega i za porodicu, plati boravak u Dubaiu i to nikom - nastavio je Dodik.

Edin Gačanin završio je prošle godine na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država. 

- Edin Gačanin jedan je od najvećih svjetskih trgovaca drogom. Rođen je u Sarajevu i vođa je kartela Tito i Dino koji koji uključuje članove njegove porodice i prijatelje iz BiH - saopćeno je prošle godine.

Postavlja se pitanje da li je Dodik ovom izjavom htio poslati jasnu poruku nekom od učesnika današnjeg sastanka sa HDZ-om i  "Trojkom" u Banjoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.