open-navfaktor-logo
search
Prijeti ministru
Zašto se Dodik uzbuđuje zbog Helezove izjave Tužilaštvu ako u entitetu RS nema paravojnih kampova?
Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS, reagirao je danas nakon vijesti da je ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez u Tužilaštvu BiH dao izjavu u vezi sa svojim saznanjima o postojanju paravojnih kampova na području tog entiteta. 
27.11.2023. u 13:29
get url
text

VEZANI TEKST - Helez dao izjavu u Tužilaštvu BiH o paravojnim kampovima u RS-u

Dodik prijeti Helezu "da će odgovarati" i vrijeđa ga u današnjem oglašavanju na društvenim mrežama. 

- Da Konaković i Nikšić imaju imalo obraza i političke odgovornosti, i da stvarno žele dobro Bosni i Hercegovini, kako to tvrde, sami bi povukli Heleza.

Svaki pokušaj pravdanja Helezove neuračunljivosti govori da je glavni cilj da se ne postigne nikakav dogovor i da oni na taj način najviše profitiraju.

VEZANI TEKST - Helez otkrio da na području RS-a postoje vojni kampovi, izazvao žestoke reakcije, oglasili se i Rusi

O BiH najbolje govori činjenica da na tako važnoj poziciji u Vijeću ministara imamo jednu politički neuračunljivu ličnost, koju je ispod svakog nivoa i komentarisati. Javnost treba da zna da takvom beskičmenjaku, koji provocira sukobe, prijeti i bezočno laže, "Trojka" daje podršku da to radi i da je to sve unaprijed smišljeno.

Ne bi čudilo ni da im je okupljanje "trojkaškog ansambla" u Banjoj Luci poslužilo da prikriju svoje neslaganje u Federaciji i probleme koje tamo imaju, jer ne mogu da se dogovore.

Očigledno je da je izjava Stoltenberga da bez RS nema nikakvog NATO puta izazvala pravi potres u Federaciji, pa zato i dolaze svi ovi napadi, plasiranje laži i njihovo sramoćenje u Banjoj Luci.

VEZANI TEKST - Britanska zastupnica Alicia Kearns: Zabrinuta sam zbog izvještaja o "paravojnim kampovima" u RS-u

Sve ove Helezove vratolomije i jesu u tom kontekstu kako bi prikrio da je sve što govori laž i jeftina manipulacija, ali za tu laž mora odgovarati. Helez nije u cirkusu, pa da može pričati šta hoće i kako hoće, nego ministar koji za svoje neodgovorno i opasno ponašanje treba i mora odgovarati.

Šta govoriti o navodima čovjeka čije tvrdnje jedino podržavaju albanski plaćenici Alicia Kearns i Nenad Čanak - naveo je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.