open-navfaktor-logo
search
Novi mjesec, nova odluka
Zastupnici i delegati sebi ne plaćaju čak ni parking, znate li koliko novca za tu uslugu ide iz džepa građana?
S druge strane, niko se nije javio da ponudi marame i kravate u prigodnom pakovanju.
AUTOR: M. R. S.
10.06.2024. u 11:00
get url
text
Zastupnički dom PSBiH
Zastupnički dom PSBiH
Mjesec i po nakon prethodne, donesena je još jedna odluka o zakupu mjesta kako bi zastupnici i delegati Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine mogli, za njih besplatno, parkirati svoja vozila.
Donesena krajem marta, prethodna odluka se odnosila na zakup šest parking mjesta, a nova, od prije nekoliko dana, odnosi se na njih 12.
Svi ti parkinzi su u blizini zgrade bh. Parlamenta, koji rijetko zasjeda, ali su primanja parlamentaraca, koja premašuju 7.000 KM, redovna. Parking mjesto bi im bilo dostupno 24 sata dnevno.
Za ovih novih 12 mjesta iz budžeta bi bilo dato 6.300 KM, za period do 30. novembra.
Za prethodnih šest mjesta do kraja godine je planirano nešto više od 4.000 KM.
Krajem decembra prošle godine je, na period od godinu, od KJKP Rad zakupljeno 29 parking mjesta za zastupnike i delegate. Za to ide ukupno 26.100 KM.
Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovima ima 42 zastupnika i 15 delegata, s tim da članovi rukovodstva oba doma, njih šest, imaju pravo na stalno korištenje službenog vozila s vozačem.
Osim odluke o nabavci parking mjesta, Kolegij Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH je prije nekoliko dana donio odluku kojom je izabran najpovoljniji ponuđač za nabavku suvenira kao protokolarnih poklona, za period od dvije godine.
Za četiri vrste suvenira bit će plaćeno 23.800 KM. Ugovor se, po odluci, dodjeljuje Samostalnoj obrtničko-zlatarskoj radnji Sofić Sarajevo.
S druge strane, niko se nije javio da ponudi marame i kravate u prigodnom pakovanju pa je nedavno donesena odluka o poništenju postupka ove nabavke.
Odluka o zakupu parkinga PSBiH
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.