open-navfaktor-logo
search
Narodna skupština RS-a
Zastupnici usvojili informaciju MUP-a RS-a o sigurnosti u ovom entitetu
U nastavku pete redovne sjednice NSRS-a, 25. juna, na dnevnom redu će biti Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima RS-a kojim se predviđa formiranje rezervnog sastava policije
13.06.2019. u 12:43
get url
text

Zastupnici Narodne skupštine RS-a usvojili su danas informaciju o sigurnosti u RS-u u 2018. godini i prva četiri mjeseca ove godine.

O ovoj tački zastupnici su raspravljali na zatvorenom dijelu sjednice. Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač istakao je da se vodila konstruktivna rasprava, te da je stanje sigurnosti u RS-u zadovoljavajuće po svim aspektima.

Osim toga, zastupnici NSRS-a su danas, u danu za glasanje, prihvatili i Prijedlog zakona o podsticajima u privredi RS-a po hitnom postupku.

Usvojen je i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa RS-a, također po hitnom postupku, kojim je predviđeno povećanje plaća sudskim policajcima i policajcima u kazneno-popravnim ustanovama u RS-a za deset posto vrijednosti plaće policijskih službenika u MUP-u RS-a.

Usvojeni su i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o bankama RS-a po hitnom postupku, zatim Prijedlog zakona o pečatima organa i institucija RS-a, te Prijedlog zakona o socijalnom stanovanju.

U nastavku pete redovne sjednice NSRS-a, 25. juna, na dnevnom redu će biti Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima RS-a kojim se predviđa formiranje rezervnog sastava policije, kao i Zakon o javnom redu i miru i druge tačke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.