open-navfaktor-logo
search
Nakon ostavke Agić
Zastupnik Marić: Tražimo novog kandidata za ministra, trebalo bi da bude žena
Nakon što je ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Jasna Agić podnijela ostavku, Savez za bolju budućnost traži kandidata ili kandidatkinju koji će je zamijeniti na toj poziciji.
16.07.2020. u 13:30
get url
text

Kako je za Faktor kazao predsjednik Kluba zastupnika SBB-a Zvonko Marić ministricu su u dva navrata molili da ostane, ali da je ona zbog zdravstvenih problema ipak donijela odluku da napusti mjesto ministrice za socijalna pitanja.

- Agić je željela i ranije da ode zbog zdravstvenh problema, ali je to prolongirala u nadi da će se popraviti njeno zdravstveno stanje, međutim to se nije desilo i ona je podnijela ostavku. Iskreno žao mi je i žao je svim mojim kolegama. Pokušavamo da se organizujemo i da nađemo ko će umjesto nje biti tamo – kaže Marić.

Ističe kako se znaju kriteriji i procedure, a da će organi stranke naći najbolje rješenje za ovaj, kako kaže Marić, vrlo složeni, kompleksni resor.

VEZANI TEKST - Ministrica u Vladi KS Jasna Agić podnijela ostavku

- Znamo kroz kakve probleme prolaze socijalne ustanove i da će trebati puno energije da se napravi napredak u svakom smislu. Moguće je da će se novi ministar imenovati već na narednoj sjednici Skupštine KS, ali i ako se ne desi, sigurno je da će ministrica smoći snage da obavlja svoju dužnost dok ne nađemo novog ministra – kazao je Marić.

Ističe da bi na mjesto ministrice Agić također trebala doći žena.

- Nastojat ćemo da to bude žena, kako bismo i zadovoljili kvotu koja je poželjna i propisana demokratskim standardima i mora se voditi računa o nacionalnoj strukturi, poželjno je da bude iz reda ostalih. Za sada nemamo imena, ali nadam se da ćemo naći kvalitetnu osobu - zaključuje Marić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.