open-navfaktor-logo
search
Ministar Kalem potvrdio
Završena obnova S krivine: Od sutra tramvaji voze do Baščaršije
Obnova dionice tramvajske pruge S krivine - tramvajsko stajalište Marijin Dvor završena je na vrijeme, a već od sutra 10. novembra, tramvaji će saobraćati do Baščaršije.
09.11.2020. u 16:25
get url
text

Ovu informaciju potvrdio je ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo Adi Kalem. 

- Prije svega, zahvaljujem našim sugrađanima na strpljenju, ali i izvođaču radova, vrijednim radnicima, koji su radili skoro danonoćno kako bi rok od 40 dana za obnovu ovog jako važnog dijela pruge bio ispoštovan. Za tako kratak period urađen je ogroman posao: položene su nove šine, urađeno njihovo ankerisanje, betoniran je i asfaltiran dio raskrsnica Zmaja od Bosne i Vrbanja. Riječ je o dionici koja nije obnavljana skoro 42 godine. Moram naglasiti da sam i zbog ove činjenice izuzetno ponosan što smo uspjeli ovaj posao, koji je desetljećima tapkao u mjestu završiti u najkraćem mogućem periodu - istakao je Kalem. 

Ugovor za sanaciju tramvajske pruge na dionici S krivina - tramvajsko stajalište Marijin Dvor sa predstavnicima izvođača radova, potpisan je 10. avgusta sa domaćim kompanijama iz Gradačca i Konjica.

- Vrijednost radova bila je više od 580 hiljada, a obnovljeno je skoro 370 metara pruge. Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo saobraćaja kroz ovaj su projekt učinili važan korak u unaprijeđenju javnog gradskog prijevoza u Kantonu. Pokazali smo da za kratko vrijeme, domaćim snagama, možemo puno uraditi - zaključio je Kalem. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.