open-navfaktor-logo
search
Obilazak gradilišta
Zbog bržeg završetka obnove Ulice Koševo uvedene dvije smjene
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je sa direktorom KJKP Vodovod i kanalizacija Enverom Hadžiahmetovićem i predstavnicima firme Grakop dogovorio da radovi od sada budu izvođeni u dvije smjene do 21 sat navečer, posebno zbog predstojeće nove školske godine koja počinje početkom septembra
22.08.2019. u 15:06
get url
text

Tokom svog današnjeg obilaska gradilišta u Ulici Koševo načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je sa direktorom KJKP Vodovod i kanalizacija Enverom Hadžiahmetovićem i predstavnicima firme Grakop dogovorio da radovi od sada budu izvođeni u dvije smjene do 21 sat navečer, posebno zbog predstojeće nove školske godine koja počinje početkom septembra.

Rok za završetak rekonstrukcije asfaltnog kolovoza je prolongiran s obzirom na to da je u toku izvođenja radova KJKP Vodovod i kanalizacija utvrdilo vrlo loše stanje vodovodne i kanalizacione mreže u ovoj ulici, te neophodnost njihove potpune izmjene.

Stoga se intenzivno radi na izgradnji nove separatne kanalizacione i vodovodne mreže sa najkvalitetnijim ekološkim materijalima. Nakon što KJKP Vodovod i kanalizacija završi ove radove firma Grakop će koristeći produženo radno vrijeme završiti poslove na potpunoj obnovi asfaltnog kolovoza na ovom potezu ulice Koševu.  U toku je zamjena vodovodne i kanalizacione mreže u ovoj ulici na dijelu između ulica Bolničke i Sutjeska gdje je do sada postavljeno oko 65 metara nove mreže. Za zemljane radove je zadužena građevinska firma Grakop, koja je dobila posao rekonstrukcije pomenute ulice, dok je komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija zaduženo za polaganje novih vodovodnih i kanalizacionih cijevi, te za nadzor ovih radova. U prvoj fazi projekta rekonstrukcije  dijela Ulice Koševo, od raskrsnice sa Ulicom Patriotske lige do raskrsnice sa Ulicom Kemal-begova u dužini od 360 metara, planirano je kompletno uklanjanje oštećenog asfalta i kolovozne konstrukcije, te postavljanje novog tamponskog sloja debljine 30 cm, kao i ugradnja najkvalitetnijeg asfalta ukupne debljine 14 cm. 

Također je planirana zamjena poklopaca, slivnika, rešetki, te nivelacija šahtova na novu kotu. Prije početka radova u Ulici Koševo okončani su radovi na rekonstrukciji dijela Bolničke ulice, između raskrsnica sa ulicama Stjepana Tomića i Patriotske lige, u dužini od 440 metara. Ukupna vrijednost radova u dijelovima ulica Bolnička i Koševo je 700 hiljada KM, a sredstva su obezbijedili Direkcija za ceste Kantona Sarajevo i Općina Centar.
Tokom izvođenja pomenutih radova, na osnovu rješenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, na snazi je izmjena režima saobraćaja motornih vozila.  Današnjem obilasku gradilišta je osim predstavnika Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar također prisutvovao i savjetnik općinskog načelnika za investicije Mustafa Resić, saopćeno je iz Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.