open-navfaktor-logo
search
O tome nema rasprave
Željko Komšić prekinuo intervju nakon što je novinar Tanjuga rekao da ne priznaje genocid u Srebrenici
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić danas je prekinuo intervju za TV Tanjug, a povod za to je bio to što je novinar odbio priznati da se u Srebrenici desio genocid.
09.11.2021. u 16:49
get url
text

Desilo se to nakon pitanja o zahtjevu za vraćanje dejtonskih nadleznosti Republici Srpskoj na šta je Komšić uzvratio: "O čemu mi onda pričamo?! Na šta treba da se svede ovo? Da će on (Dodik) napraviti ponovo vojsku Republike Srpske koja nastavlja tradiciju Vojske Republike Srpske koja je počinila genocid u Srebrenici?"

Novinar je insistirao na tome da se u Srebrenici dogodio "strašan zločin".

- Ne, to je genocid i to piše u presudi međunarodnog suda, to nije moj stav - rekao mu je Komšić, a potom upitao novinara da li se slaže sa tom presudom međunarodnog suda.

Nakon što je novinar kazao da se ne može složiti s tim da je u Srebrenici bio genocid, Komšić je napustio intervju kazavši: - Onda ćete ovaj intervju morati da radite s nekim drugim.

Potom je skinuo mikrofon i odložio ga na sto, a zatim napustio prostoriju u kojoj se snimao intervju, poručivši novinaru da "uživa u posjeti Sarajevu".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.