open-navfaktor-logo
search
Vraća se kući
Zildžić izašao iz pritvora: Istina je da sam zaboravio pištolj u autu, sve o iskaznici OSA-e je laž
Salko Zildžić pušten je iz pritvora, nakon što je danas Viši sud u Užicu prihvatio sporazum koji je sklopio s tužilaštvom i već danas će biti kod kuće u Tuzli.
25.09.2023. u 17:09
get url
text

VEZANI TEKST - Zildžić osuđen na godinu kućnog zatvora, danas će biti pušten iz pritvora

- Istina je da sam zaboravio da mi je pištolj i autu i da su ga pronašli prilikom pretresa. Po kazao sam da imam dozvolu za oružje, a oni su mi rekli da moram ići u MUP - priča Zildžić za Faktor.

Podsjećamo, zastupnika u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Salku Zildžića teretili su za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, jer mu je na Graničnom prijelazu Bajina Bašta nađen pištolj i municija za koje nema dozvolu nadležnog organa Srbije.

Sklopio je sporazum sa Višim javnim tužilaštvom u Užicu, po kojem je osuđen na godinu dana kućnog zatvora te je odmah nakon što je Viši sud u Užicu prihvatio sporazum pušten na slobodu.

- Sve ostalo je laž. Nemam nikakvu iskaznicu Obavještajno sigurnosne agencije (OSA), niti je kod mene nešto nađeno, niti sam ikome išta pokazivao. Jedina iskaznica koju sam imao je ona iz Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, ona mi je ostala na depou dok sam bio u pritvoru i ništa više - kaže Zildžić.

Presuda će biti proslijeđena u Federaciju Bosne i Hercegovine, a potom nadležni sud ima obavezu da ga pozove na izdržavanje kazne. S obzirom na to da je osuđen na godinu dana kućnog zatvora, Zildžić će po Krivičnom zakonu BiH moći otkupiti kaznu.

- Kada je u pitanju Parlament FBiH svoj posao ću obavljati dok god sam tu, a za sve ostalo ću se posavjetovati s advokatima - zaključio je Zildžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.