open-navfaktor-logo
search
Presretnuti na ulazu u grad
Dizdar: U Stocu noćas brutalno pretučeno i mučeno četvero povratničke djece
AUTOR: Autor: Faktor
08.04.2024. u 09:39
get url
text
Vozilo u kojem su bili napadnuti mladići
Vozilo u kojem su bili napadnuti mladići
FOTO: FB/Nerin Dizdar
Nerin Dizdar, ministar raseljenih osoba i izbjeglica Bosne i Hercegovine, saopćio je da je protekle noći u Stocu pretučeno četvero povratničke djece, kako je naveo "četiri zlatna momka".
- Mučki su im zasjedu na povratku sa utakmice u maniru najokorjelijih razbojnika napravili nepoznati počinitelji sa više automobila na ulazu u Stolac. Zatim su ih brutalno pretukli, mučili.
Ovakvo nasilje mora biti hitno i najstrože kažnjeno. Podrška mladićima i njihovim porodicama mora biti bezuvjetna, odlučna i jasna, kao i reakcija policije i pravosuđa. Predugo, već više od  25 godina kada su napadi na povratnike u pitanju slušamo fraze o "istragama u toku" i "nepoznatim počiniteljima". Dosta je više - naveo je Dizdar.
Dodao je da nasilje nad povratnicima mora biti odmah sankcionisano.
- Od MUP-a i Tužilaštva očekujem reakciju, brzu istragu, privođenje i osudu kriminalaca - ništa manje od toga. Krug mogućih počinitelja nije posebno veliki. Od svih činitelja društvenog poretka, od lokalnog do državnog nivoa, očekujem jedinstvenu, nedvosmislenu podršku povratnicima. Ministarstvo će iz svoje nadležnosti učiniti sve za ove mladiće i njihove porodice - naveo je Dizdar.
MUP HNK se još nije zvanično oglasio o događaju.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.