open-navfaktor-logo
search
Saobraćajka u Srebreniku
Dvoje EUFOR-aca koji su se zabili u saobraćani znak još su u UKC Tuzla, jedan otpušten
AUTOR: Faktor
24.04.2024. u 13:16
get url
text
Sa mjesta nezgode u Srebreniku
Sa mjesta nezgode u Srebreniku
U Univerzitetski klinički centar Tuzla jučer u 19:52 sati u prijemnu ambulantu Klinike za hirurgiju JZU UKC Tuzla, sanitetskim vozilom UN snaga dovezena su tri pacijenta, nakon što su sudjelovali u saobraćajnoj nesreći u Srebreniku. Radi se o pripadnicima EUFOR-a koji su imali nesreću u Srebreniku.
Nakon pregleda i obrade u Klinici za hirurgiju, jedan pacijent je otpušten na ambulantno liječenje, dok su dva zadržana u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla na opservaciji.
- Pacijentica inicijala G. C. (2005. godište) nakon sprovedene dijagnostičke obrade hospitalizirana je na Odjelu opšte abdominalne hirurgije Klinike za hirurgiju radi opservacije zbog kontuzija u prijedjelu glave i tijela. Pacijentica je hemodinamski i respiratorno stabilna, zadovoljavajućeg općeg stanja, bez tegoba.
Pacijent inicijala M. F. (1997. godište) nakon sprovedene dijagnostičke obrade hospitaliziran je na Odjelu opšte abdominalne hirurgije Klinike za hirurgiju radi opservacije, uključena je ordinirajuća medikamentozna i infuziona terapija. Pacijent hemodinamski i respiratorno stabilan zadovoljavajućeg općeg stanja, bez tegoba - saopćeno je iz UKC Tuzla.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.