open-navfaktor-logo
search
Bili na izletu
Istraga u toku: Ko je u Zenici napao učenike i nastavnike sarajevske OŠ Sokolje iz Sarajeva?
AUTOR: M. Ču.
30.05.2024. u 14:59
get url
text
Redakciji portala Faktor obratila se majka (ime poznato redakciji) učenika osmog razreda Osnovne škole Sokolje iz Sarajeva, moleći nas da javnost obavijestimo da je njeno dijete, kao i njegovi vršnjaci, zajedno sa nastavnicima, tokom izleta preživjelo brutalni napad u Zenici. 
- Na izletu koji je organizovan za djecu osmog razreda u Zenicu, desio se napad na učenike i nastavnike od tzv. "Robijaša", navijača fudbalskog kluba Čelik. Djecu su sačekali i posmatrali u centru Džananović, a pri izlasku njih 50-ak sa fantomkama i kapuljačama počeli su da im skidaju majice sarajevskih klubova i šutaju ih nogama, udaraju i vrijeđaju. Djeca i nastavnici su pretrpjeli šok i stres. Do dolaska policije napad nije prestao - napisala je majka u mailu. 
Na pitanje da li je bilo povrijeđene djece i nastavnika, odgovara potvrdno.
- Da, imaju modrice. Ali nisu tražili medicinsku pomoć. Djeca su pretrpjela veliki stres i strah - dodaje. 
Kontaktirali smo MUP Zeničko-dobojskog kantona, i oni su nam potvrdili da se napad dogodio 28. maja. 
- Dana 28. maja oko 16.30 sati Policijska stanica Crkvice, Policijska uprava I obaviještena je da je u Zenici na parking prostoru tržnog centra Zenica City Center došlo do narušavanja javnog reda i mira.  Odmah po prijavi navedenog događaja na lice mjesta upućeni su policijski službenici Policijske stanice Crkvice kojim se po dolasku na lice mjesta obratio A. N., nastavnik iz Sarajeva, te prijavio da je grupa od pet nepoznatih osoba fizički napala učenike iz Sarajeva, ali da je u odbranu istih stao jedan građanin, nakon čega se navedena grupa udaljila u nepoznatom pravcu.
Ovaj događaj je okvalifikovan kao prekršaj, a policijski službenici Policijske stanice Crkvice preduzimaju mjere na utvrđivanju identiteta osoba koje su izvršile fizički napad - kazao je za Faktor Samir Valentić, portparol Uprave policije MUP-a ZDK. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.