open-navfaktor-logo
search
Incident u selu Pribava
Kosom posjekao policajca i opirao se hapšenju: Jednomjesečni pritvor za Abdulaha Kruškića (62) iz Gračanice
AUTOR: J. B.
23.05.2024. u 14:07
get url
text
Ilustracija
Ilustracija
Općinski sud Gračanica prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Abdulaha Kruškića (62) iz Gračanice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.
- Kruškić je osumnjičen da je 19. maja 2024. godine u mjestu Pribava kod Gračanice odbio da zaustavi automobil policijskim službenicima koji su obavljali redovnu kontrolu saobraćaja i skrenuo na lokalni put. Kada su dva policajca krenuli za njim automobilom da izvrše službenu radnju provjere i utvrđivanja identiteta i kada je policajac prišao njegovom automobilu, kroz prozor sa vozačeve strane uhvatio je policajca za košulju te ponovo nastavio vožnju i ušao u dvorište svoje kuće u Pribavi. Policijski službenik je krenuo prema njemu, ali ga je Kruškić odgurnuo te uzeo kosu za travu i željeznim dijelom (oštricom) posjekao policajca po desnoj ruci i nanio mu teške tjelesne povrede - navode iz Tužilaštva TK.
Kada su došli i drugi policajci da pruže asistenciju kolegi i izdali mu jasnu naredbu da spusti kosu, dodaje se u saopćenju, on je nastavio da istom zamahuje prema policajcima i uputio im ozbiljne prijetnje, nakon čega su ga policajci stavili pod kontrolu i lišili slobode.
- Istraga je otvorena i protiv njegovog sina H.K (23) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, a koji je učestvovao u ovim događajima i udario pesnicom jednog policajca u lice. On je također lišen slobode, ali je nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode. Istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije PU Gračanica su obavili kriminalističku obradu nad ovim licima te su predati u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao oba osumnjičena - navode iz Tužilaštva TK.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.