open-navfaktor-logo
search
Akcija Spartacus
Ljekari UKC-a RS-a osumnjičeni za lažiranje medicinske dokumentacije
AUTOR: Nezavisne
02.04.2024. u 11:04
get url
text
FOTO: Arhiv
FOTO: Arhiv
U okviru akcije "Spartacus" pripadnici MUP-a RS-a podnijeli su Tužilaštvu Bosne i Hercegovine izvještaj protiv Banjalučana M. S. i V. Š.
Njih terete da su izvršili krivična djela pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i primanje mita, a izveštaj je podnijela Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a.
- Za navedene osobe postoji osnov sumnje da su u periodu od  februara 2020. godine do 30. decembra 2021. godine, izvršili navedena krivična djela vršeći službenu dužnost u jednoj Javnoj zdravstvenoj ustanovi u Banjoj Luci - navedeno je u saopćenju MUP-a RS-a.
Kako nezvanično saznaju Nezavisne, u pitanju su ljekari koji rade u Univerzitetskom kliničkom centru RS-a, a koji se terete za lažiranje medicinske dokumentacije.
U akciji "Spartacus" početkom februara ove godine uhapšeni su advokat Dragan Stupar iz Banje Luka, te Zvorničanin Bojan Đokić i Strahinja Pandurović iz Pala.
- Tokom realizacije navedene akcije na području Banje Luke, Istočnog Sarajeva i Zvornika izvršeno je više pretresa stambenih objekata, prijevoznih sredstava i uhapšenih osoba - naveli su iz MUP-a RS-a.
Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a tada je Tužilaštvu BiH podnijela Izvještaj protiv ukupno deset osoba zbog izvršenih krivičnih djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnih droga, pranje novca, falsifikovanje isprave, pomoć izvršiocu poslije izvršenog krivičnog djela i krivičnim djelom davanje dara ili drugih oblika koristi.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.