open-navfaktor-logo
search
Među njima i advokat
Dovode se u vezu sa Bojanom Raonićem: Uhapšeni u akciji Spartacus sprovedeni u Tužilaštvo BiH
MUP RS-a predao je danas Tužilaštvu Bosne i Hercegovine uhapšene iz akcije kodnog naziva Spartacus.
06.02.2024. u 14:54
get url
text

Kako saznajemo, uhapšeni su advokat Dragan Stupar iz Banje Luke, Bojan Đokić iz Zvornika i Strahinja Pandurević sa Pala. Svi se dovode u vezu sa Bojanom Raonićem (41) iz Zvornika, koji u Belgiji služi zatvorsku kaznu zbog organizovanog kriminala i trgovine drogom.

- MUP RS-a je uz osumnjičene danas Tužilaštvu BiH podnio izvještaj protiv ukupno deset osoba zbog krivičnih djela organizovani kriminal, neovlašteni promet opojnih droga, pranje novca, falsifikovanje isprave, pomoć izvršiocu poslije izvršenog krivičnog djela i davanje dara ili drugih oblika koristi - saopćeno je iz MUP-a RS-a. 

VEZANI TEKST - Hapšenja i pretresi na više lokacija u Banjoj Luci, Zvorniku i Istočnom Sarajevu

Akcija MUP-a RS-a je realizovana pod nadzorom i u saradnji sa Tužilaštvom BiH, Federalnom pravosudnom policijom Кraljevine Belgije i EUROPOL-om, a osim pripadnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a učestvovali su i policijski službenici policijskih uprava Banja Luka, Istočno Sarajevo i Zvornik. U okviru akcije, na području Banje Luke, Istočnog Sarajeva i Zvornika izvršeno je više pretresa lokacija i vozila, prilikom čega je oduzeto više predmeta koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku. 

- Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, pod nadzorom Tužilaštva BiH, nastavljaju dalju istragu u cilju  identifikovanja i drugih članova organizovane kriminalne grupe - istakli su u policiji. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.