open-navfaktor-logo
search
Nasilje u porodici
Maltretirao majku, prijetio policajcima da će ih pobiti: Tužilaštvo traži pritvor za muškarca iz Skender-Vakufa
AUTOR: B.S.
14.05.2024. u 15:55
get url
text
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka zatražilo je određivanje pritvora Branislavu B. (44) iz Skender-Vakufa osumnjičenom da je počinio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelima nasilje u porodici i ugrožavanje sigurnosti.
- Osumnjičeni je 12. maja 2024. godine oko 13 sati u Skender-Vakufu došao u dvorište svoje majke G. B. gdje je drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo oštećene, te je pucao iz automatske puške, a potom se udaljio vozilom. U neposrednoj blizini osumnjičeni je sreo policajce, potom im prijetio i prema njima usmjerio oružje – saopćeno je iz Tužilaštva.
U trenutku počinjenja djela bio je pod utjecajem alkohola, a policajcima koji su izašli na intervenciju je prijetio da će ih pobiti i držao ih na nišanu. On je od ranije poznat zbog krivičnog djela nasilje u porodici.
Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjrcajem na svjedoke i da će ponoviti krivično djelo.
O prijedlogu za pritvor odlučiz će sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u  Kotor-Varoši.   
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.