open-navfaktor-logo
search
Drama na Otoci
Nakon poziva u pomoć: Policajci i građani iz Miljacke izvukli muškarca, prebačen u KCUS
AUTOR: M. M.
14.06.2024. u 21:17
get url
text
Ilustracija
Ilustracija
FOTO: ARHIV
Pripadnici sarajevske Policijske uprave Novi Grad, policajac FUP-a koji nije bio na dužnosti, te građani, večeras su u dramatičnoj akciji u sarajevskom naselju Otoka iz Miljacke izvukli muškarca koji se utapao.
Kako je Faktoru rečeno iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, građani su oko 20.05 sati dojavili da je u blizini stadiona na Otoci muškarac "ušao u vodu" i "da pluta".
Brzom intervencijom policajaca i prisutnih građana, koji su uskočili u rijeku i izvukli unesrećenog, on je spašen. 
Od očevidaca događaja saznajemo da je nakon što je muškarac (1982) završio u rijeci, njegov prijatelj počeo je zvati u pomoć. 
- Tu se potrefio pripadnik FUP-a Senad Kadić, koji nije bio na dužnosti, sjedio je u bašti kod roditelja. On je čuo ovog kako doziva i strčao do rijeke, unesrećenom izvukao jezik i pružao mu prvu pomoć. Hitna se ponašala katastrofalno, nisu htjeli da ulaze u vodu i da nije bilo ovih ljudi ne znam šta bi se desilo - uzbuđeno nam je prepričao ovaj očevidac.  
Na mjesto događaja stigli su i pripadnici PU Novi Grad Mujo Šošić i Srećko Stjepić, koji su se pridružili akciji spašavanja, kao i građani Jasmin i Sahudin Adžamija, koji žive u neposrednoj blizini.
Nakon što su policajci i građani izvukli unesrećenog iz vode, ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, prevezla ga je u KCUS.
Kako nam je potvrdila glasnogovornica sarajevske policije Mersiha Novalić, prema zasad raspoloživim informacijama, muškarac nije životno ugrožen. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.