open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Policija saopćila detalje: Učenik teško povrijeđen u tuči ispred srednje škole u Sarajevu, drugi uhapšen
AUTOR: Faktor
31.05.2024. u 14:39
get url
text
Policija ispred Srednje mašinske tehničke škole u Sarajevu
Policija ispred Srednje mašinske tehničke škole u Sarajevu
FOTO: Faktor
Dvojica srednjoškolaca sukobila su se danas ispred Srednje mašinske tehničke škole u Sarajevu, a jedna od njih je zadobio tešku tjelesnu povredu i zadržan je na opservaciji, saopćila je Mersiha Novalić, portparol Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, nakon objavljenih informacija da je došlo do tuče. 
- Oko  11.40 sati, Policijska uprava Centar je obaviještena od rukovodstva Srednje mašinske tehničke škole da su se dva muškarca sukobila u neposrednoj blizini školskog prostora, te da je jedan od njih povrijeđen. Izlaskom na teren, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je riječ o maloljetnicima.
Maloljetnik, koji je učenik Srednje ugostiteljsko-turističke škole je zadobio povredu glave tvrdim predmetom. Na KCUS-u mu je konstatovana teška tjelesna povreda i zadržan je na opservaciji - navela je Novalić.
Istakla je da je drugi učesnik, učenik Srednje mašinske tehničke škole, pristupio u pratnji roditelja u Policijsku upravu Centar.
- Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te je nakon obavljenog uviđaja, maloljetnik - učenik Srednje mašinske tehničke škole, lišen slobode zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda. Shodno Zakonu o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku FBiH, druge informacije neće biti saopćavane - napomenula je Novalić.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.