open-navfaktor-logo
search
Saopćeno iz MUP-a TK
Pretresi u pet gradova na području TK: Pronađena droga, pištolj, sjekira, kartice s tragovima droge...
Pretresi su obavljeni po nalogu sudova i uz nadzor Kantonalnog tužilaštva TK
AUTOR: J. B.
20.06.2024. u 16:22
get url
text
Zaplijenjena droga i pištolj
Zaplijenjena droga i pištolj
Pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona 18. i 19. juna izvršili su pretrese prostorija, pomoćnih objekata i putničkih motornih vozila u Lukavacu, Živinicama, Tuzli, Gradačacu i Srebreniku, a pronađena je droga, oružje i stvari koje su pribavljene krivičnim djelima.
Pretresi su obavljeni na osnovu naredbi nadležnih općinskih sudova, uz saglasnost tužilaca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, imovinskih delikata i nedozvoljenog držanja oružja i municije, navode iz Uprave policije MUP-a TK.
- Prilikom pretresanja, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem više krivičnih djela i to: gasni pištolj "Ekol" u kutiji, metalna kutijica u kojoj se nalazi biljna materija koja je najvjerovatnije droga, sedam paketića sa sadržajem bijele praškaste materije koja je najvjerovatnije droga, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, 40 tableta raznih oblika i boja koje asociraju na opojnu drogu, razne kartice sa tragovima bijele praškaste materije, dvije motorne pile, sjekira, brusilice, motalice sa produžnim kablom, mobilni telefoni, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, a koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku - kaže se u saopćenju Uprave policije MUP-a TK.
Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti zbog vještačenja i drugih istražnih radnji, te se pod nadzorom Tužilaštva TK poduzimaju daljnje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela, a nakon izvršenih potrebnih vještačenja i drugih radnji, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona bit će podneseni odgovarajući izvještaji.
mup-tk-droga2
FOTO:
MUP TK
1 od 4
left-arrowright-arrow
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.