open-navfaktor-logo
search
Nakon pretresa
Provaljivao u kuće u Tuzli i Srebreniku: Uhapšen 57-godišnji Tuzlak osumnjičen za 15 teških krađa
AUTOR: Autor: J. B.
15.03.2024. u 17:16
get url
text
Ilustracija
Ilustracija
Pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona uhapsili su osumnjičenog za više teških krađa počinjenih u porodičnim kućama na području Tuzle i Srebrenika.
- Pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, u saradnji sa kolegama iz Srebrenika i Jedinicom policije za specijalnu podršku, po naredbi Općinskog suda Tuzla, danas su izvršili pretrese na tri lokacije na području Tuzle. Kod S.A. (57) iz Tuzle pronađeni su predmeti koji potječu iz pomenutih krivičnih djela, i to novac, zlatni nakit, odjevni predmeti i mobilni telefoni. Za drugim licem, koje se takođe sumnjiči za počinjenje istih krivičnih djela, na osnovu naredbe Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, raspisana je operativna potraga - navode iz Uprave policije MUP-a TK.
S.A. će nakon kriminalističke obrade danas biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na daljnje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio ukupno 15 krivičnih djela teška krađa, sedam na području Tuzle i osam na području Srebrenika.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.