open-navfaktor-logo
search
Otkrivamo detalje
Put novca od Dubaija do BiH: Za šta Tužilaštvo zapravo sumnjiči influenserku Adnu Helić
Tužilaštvo, također, raspolaže podacima i da je Helić odmah nakon hapšenja Dženisa Kadrića otputovala u Dubai odakle se vratila nakon desetak dana, a kada joj je advokat potvrdio da nije predmet istrage
AUTOR: Faktor
25.04.2024. u 08:04
get url
text
Adna Helić
Adna Helić
Adna Helić, bh. influenserka, koja je uhapšena u akciji "Black tie 2", osumnjičena je da je sarađivala sa narkokartelom "Tito i Dino". Za nju tužilac ne traži pritvor, već mjere zabrane.
Iako jučer u sudnici tužilac nije obrazlagao šta joj se tačno stavlja na teret, Faktor saznaje za šta se tereti influenserka i vlasnica studija ljepote u Sarajevu. 
Tužilaštvo tvrdi na osnovu komunikacije putem Sky aplikacije između šefa međunarodnog narkokartela "Tito i Dino" Edina Gačanina i bivšeg policijskog službenika Specijalne policijske jedinice Dženisa Kadrića, a koja se odnosi na prenošenje 200.000 eura iz Dubaija u BiH, spominje se da će novac prenijeti "izvjesna ženska osoba".
U spomenutoj prepisci se navodi kako će toj osobi za tu uslugu biti plaćeno 6-7 posto od vrijednosti novca koji prenosi.
Operativna saznanja Tužilaštva BiH, kako je naveo tužilac u obrazloženju za mjere zabrane, odnosno pritvor osumnjičenima, ukazuju da upravo influenserica već duži vremenski period prenosi novac za narkokartel Gačanina.
Tužilaštvo, također, raspolaže podacima i da je Helić odmah nakon hapšenja Dženisa Kadrića otputovala u Dubai odakle se vratila nakon desetak dana, a kada joj je advokat potvrdio da nije predmet istrage.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.