open-navfaktor-logo
search
Tijelo prevezeno u prosekturu Bare
Sarajkić ranije nije osuđivan, ubijeni Kršo nedavno izašao iz zatvora: MUP KS utvrđuje motive pucnjave
Istraga će utvrditi koji je motiv jer još traje kriminalistička obrada, nakon čega će biti predan u daljnju nadležnost postupajućeg tužioca, kazala je Novalić
AUTOR: A.G.-Z.
11.06.2024. u 12:48
get url
text
Nakon jučerašnjeg ubistva Anela Krše na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu, za koje je osumnjičen Nihad Sarajkić, danas se zvanično oglasio MUP Kantona Sarajevo. 
Kako je kazala portparolka MUP-a Mersiha Novalić, osumnjičeni za ovo ubistvo trenutno se nalazi u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS i nad njim još traje kriminalistička obrada. 
Novalić nije mogla potvrditi navode da je u ubijenog Kršu ispaljeno 16 metaka. 
- Tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu Bare gdje će se obaviti sva potrebna vještačenja, nakon kojih će se znati sa koliko je metaka osoba ubijena - kazala je Novalić, koja je potvrdila da pištolj koji je koristio osumnjičeni Sarajkić nije imao izdatu dozvolu.
Osim što je Sarajkić osumnjičen za krivično djelo ubistvo iz člana 166, Krivičnog zakona FBiH, dodatno će biti terećen, kako se može zaključiti, za nelegalno posjedovanje i nošenje oružja. 
Također, motiv ovog ubistva za sada je i dalje nepoznat.
- Istraga će utvrditi koji je motiv jer još traje kriminalistička obrada, nakon čega će biti predan u daljnju nadležnost postupajućeg tužioca. Osoba koja je lišena slobode za ovo krivično djelo u kaznenim evidencija nema pravosnažnih presuda - kazala je Novalić. 
Iako se motivi ovog zločina još utvrđuju, postoje određene spekulacije da je ubijeni, koji je nedavno izašao iz zatvora, upućivao prijetnje Sarajkiću, da bi sve kulminiralo jučerašnjom pucnjavom.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.